04-02-05

Booster

Ik was 15, en zat in het 4de middelbaar. Op het einde van de grote vakantie zou ik 16 worden... Inmijn klas hadden al een aantal mensen deze leeftijd bereikt, en hadden allemaal een boostertje. Je hoorde er pas bij als je er ook ééntje has...
De ouders hadden een pure hekel aan brommertjes, maar na jaren gezaag van de zus, en een paar maand gezaag van de jongste, had ze op een bepaald moment laten vallen: 'als je er dit jaar door bent, krijg je er eentje' Het was niet denkbaar dat ik er zou door zijn. Na mijn derde middelbaar had ik de overstap Latijn-Moderne talen naar Moderne talen-Wiskunde gemaakt. Dus, de mama zeker zijnd van haar stuk, dat ik er toch geen zou krijgen, rustte op haar lauweren. Ik daarentegen... Ik begon me te concentreren op wiskunde en fysica (allé ja, toch vanaf mei), en wonder boven wonder haalde ik het.
Op weg naar huis had ik me voorgenomen de mama goed liggen te hebben, dus ik dacht aan iets droevig en begon te schreien... De mama natuurlijk denkend dat ik er niet door was, begon zich al boos te maken, maar toch merkte je iets van opluchting... Tot ik mijn resultaat moest tonen... Geen enkele buis :D
De mama gaf me haar bankkaart, en ik mocht vertrekken... 80.000fr zou het ze kosten, natuurlijk moest ik er dan nog een helm bij hebben (niet goedkoop allemaal). Maar zij wilde mij terug liggen hebben, dus had ze me niet verteld dat er op die bankkaarten een limiet van 50.000fr stond... In de winkel koos ik me een mooi blauwke uit, en wilde betalen... Amaai, ik voelde de schrik... Ik dacht dat ik mijn boosterke toch niet ging krijgen, maar... De mama stond mooi aan de deur te wachten met het overige geld... Trots als een pauw reed ik naar huis...
Natuurlijk moest iedereen dit spiksplinternieuwe ding eens zien, dus ging ik met een vriendin achterop een toerke maken... Ze vroeg mij om ook eens te mogen rijden... Stomme kop! Ik zei ja! Ik zag haar in de bocht onderuit gaan... Mijn mooie brommer vol met krassen, en ik had hem nog geen 24 uur... ;o)
De tijd ging voorbij, en ik had hem twee jaar! Het was zomer, dus zaten we gans de tijd in het buitenverblijf aan de zee... Om de twee dagen kwamen we terug om eens de kleertjes te wassen, en de kat eten te geven... In de auto natuurlijk al zitten sms'en naar een vriendin... Toen we thuiskwamen, stond ze aan de deur... Jaja, ook met haar brommertje! Om 10h thuis was de boodschap, want de ouders wilden die zelfde avond nog terug vertrekken... Geen probleem, tot... ja, tot ik naar huis reed! Een auto draaide af, en had mij niet gezien... Ik viel, en de auto reed door! Een kwartier heb ik ongeveer bewusteloos gelegen... Ik probeerde de brommer op te heffen, maar 70 kilo is niet zo simpel... Ik begon te schreien! Nooit meer zou ik die brommer van mij af krijgen... Weer begon de gsm te rinkelen... Ik probeerde eraan te geraken, en pakte op... Het was de mama! Godzijdank! Ik vertelde haar waar ik was, en dat ik zelfs geen pull bijhad, en dat het koud was in mijn topje... Een paar minuten later stond de papa daar! Hij haalde de brommer van mij af, maar ik moest er wel nog mee naar huis rijden, want hoe zou het onding anders thuis geraken...
Thuis gekomen viel ik weer in elkaar, en toen ik bijkwam zat ik in de auto op weg naar de dokter! Ik keek naar mijn armen en mijn handen... alles lag open, en zat vol grint! Ik keek naar mijn prille, maar reeds volgroeide borst, ook daarin zat een steentje! De dokter verzorgde alles, en ik moest naar de spoed, omdat ik mijn rug niet meer kon bewegen! Niets geboken, maar wel lichte hersenschudding, was de diagnose!
We vertrokken terug naar de zee, en ik moest er vijf dagen in het donker liggen... 3 maal per dag kwam de mama mijn wonden verzorgen! Ze is verpleegster bij de kindjes! Ik voel nog steeds hoe ze die lakkers allemaal lostrok! Pijn!!! En daarna ging mijn geest even andere oorden opzoeken... ja, weer lag ik flauw... Bijkomend merkte ik dat de mama ook was flauwgevallen,en terwijl zij bijkwam begon ze te wenen... Te wenen omdat haar dochter zoveel pijn had...

Vraag me niet waarom ik dit hier allemaal vertel... Ik moest er gewoon opeens aan denken!!!

21:45 Gepost door Steffie | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

Commentaren

Oppassen dat ge niet in een dipje geraakt hé met zo'n nare ervaringen.

Gepost door: yapede | 04-02-05

Herinneringen.. ... ze zullen er altijd zijn !...

Fijn weekend meisje...

Gepost door: viviane | 04-02-05

Hey,hey,hey tis zoals yapede zegt opletten he. Straks uw laatste. Succes alvast en geniet van het weekend. Laters.

Gepost door: Dafke | 05-02-05

Amai zeg! Ik ken da, soms ebt ge zo ineens van die nare herinneringen die naar boven komen, he...
PS: zijt ge ook een leeuw?

Gepost door: SoDa | 05-02-05

't Doet niet altijd deugd... ... maar als de herinneringen komen,
kan je ze maar beter een plek geven...

Een soort van therapie?

Gepost door: Kaajee | 05-02-05

nog maar eens bewezen welk een verwend nest en mamakindje dat je bent. Zomaar eventjes een cadeautje van 80.000 bef omdat je erdoor bent, in het middelbaar nota bene, waar 95 % (zeker in het vierde middelbaar), erdoor is. Nu ja, waar gaat de wereld naartoe als iedereen dat normaal gaat vinden.
Ben trouwens realistisch: dit bericht zal je tegen vanavond toch gewist hebben, maar ben er zeker van dat heel wat mensen hetzelfde denken als ik over dit gedoe.

Gepost door: machinegun | 05-02-05

Ow Ik kreeg er geen, hoe veel ik ook gezaagd heb. Misschien maar goed ook als ik dit lees?

Gepost door: lena | 05-02-05

@machinegun Haha toepasselijke naam! Een spervuur van haat. Nuja ik denk er niet zo over. Iedereen leeft zoals hij leeft, iedereeen doet wat hij doet. Iedereen moet dus niet over iedereen oordelen. Nuja das mijn visie.

Gepost door: Dafke | 05-02-05

@machinegun Het gaat jou helemaal niet aan hoeveel iemand al dan niet krijgt om welke reden dan ook. Staat het u niet aan, hierbovenrechts heb je zo van die rode kruisjes, druk daar eens op.

Gepost door: lena | 05-02-05

@lena van dat rode kruisje; heel just!!!

Gepost door: dinges | 05-02-05

ela machinegun heeft overschot van gelijk. Steffie eist een beetje teveel de aandacht op naar mijn mening.
Trouwens Steffie, als jij een examen indient, volgt je vriendinnetje altijd twee seconden later. Straks denk je nog dat je populair bent. Ook al omdat mensen kennen vanop je blog niet hetzelfde is als vrienden hebben int echt é.

En wis dit maar, ge kunt dat goed, zoals je met alle andere berichten doet

Gepost door: machineman | 05-02-05

lolllllll komaan steffie, wisssssen maarrrr!!!

Gepost door: machinewoman | 05-02-05

hmm ik hoor dat de blonde deerne wordt bestook tmet een machinegun??!! hier is de Lord CMS om hen aan roestige vleeshaken omgekeerd op te hangen, hun vel te strippen met en aardappelmeisje, hen dan te pekelen in een zoutvaatje en ondertussen elkker laten sudderen op een lekker barbecutje.

tjah brommertjes: moest je in die tijd nog geen rijlessen volgen voor ge daar de straat mee opmocht..nu aj al dat dome tierngeweld lijdt idd tot zo'n dingen, gelukkgi ben je'r goed vanaf gekomen
en héhé hoe origineel als piercing een steentje in uw prille borst! :p:p:p:p:p

ik mag toch ne keer lachen hé...
ik kreeg enkel wat zakgeld als ik een goed rapport had en dat was dus er ferm door zijn of gedonder.
maar ik vel geen waardeoordelen. iederen ziet opvoeding anders en waarom zou je geen brommertje mogen hebebn hé. hoe zou je dat aan die leeftijd hebben moeten betalen?

en zijde al goed aan 'tfuiven? gistenacht ind e overpoort toen ik uit dat metalkt kwam ha dik zin de hele zdwaze overpport op te blaeen 'tstond er vol trutten en idioten...


Gepost door: Lord CMS | 05-02-05

AI!! goed weekend!

Gepost door: Lientje | 05-02-05

oh my god leve machinegun! als je al moet censureren op je eigen blog ... how low can you go? ontkennen helpt je niets verder hoor!

Gepost door: kip | 05-02-05

@machineman machinegun heeft overschot van gelijk. Steffie eist een beetje teveel de aandacht op naar mijn mening.
Trouwens Steffie, als jij een examen indient, volgt je vriendinnetje altijd twee seconden later. Straks denk je nog dat je populair bent. Ook al omdat mensen kennen vanop je blog niet hetzelfde is als vrienden hebben int echt é.

En wis dit maar, ge kunt dat goed, zoals je met alle andere berichten doet

--> ja echt wel verschrikkelijk, nu ja de 2 meest lelijke trutjes van de hele blandijn samen naar buiten: een opluchting als je zelf met je examen bezig bent ( toch was het zaterdag zo)

Gepost door: @machineman | 06-02-05

Bah mannekes dit is degoutant...Als je wil reageren, wees dan tenminste zo eerlijk je naam onder je reactie te zetten.

Gepost door: AV | 07-02-05

De commentaren zijn gesloten.